Metin Göktepe Anma Töreni
06.01.2018
22 yıl önce haber takibi yaparken gözaltına alınan ve gözaltında dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Parkı Sergi Salonu’nda anıldı.
Bundan 22 yıl önce gözaltında polisler tarafından dövülerek öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe için Çağdaş Gazeteciler Akdeniz Şubesi ve Evrensel Gazetesi Antalya temsilciliği anma programı düzenledi. Anma programına cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık ve sendika temsilcileri katıldı. HEPİMİZ BİRER METİN’İZ Anma töreninde Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık, duygularını paylaştı. Sözün bittiği yerde olunduğuna dikkat çeken Şık, “Acılara sözcükler bulamıyoruz. Bir gider bin Metin gelir. Bizi bitiremeyecekler. Hepimiz birer Metin’iz. Bu gün Ahmet’e bir dava daha açtılar. Bin dava açsınlar, hepsi boş. Ben oğlumla gurur duyuyorum.

Ahmet çıkacak yine yazacak. Bende diyorum ki, diren demokrat aile, diren özgür medya, diren hak hukuk, diren demokrasi’’ dedi. BASKILARA TEPKİ ÇGD Antalya Şube Başkanı Sefa Seyitoğlu da, “Yaşadığımız her gün gazetecilere yönelik baskınların arttığı yeni saldırılarla karşılaşıyoruz. Gazeteleri yönettikleri kurumlar içerisinde bir faaliyet, gazetecileri de buralarda çalışan bir eleman olarak gören iktidar yandaşları her geçen gün baskıları artırmaktadır. Metin Göktepe’yi saygıyla anıyoruz ve unutmayacağımızı belirtmek istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi. Evrensel gazetesi muhabiri Mahir Doğan ise, 140 gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatarak, “Biz de gerçek haberleri yazmaya devam edeceğiz’’ dedi. Konuşmaların ardından tören, Metin Göktepe için hazırlanan belgesel sunumu ile sone erdi.
Etiketler : metin göktepe,anma töreni,belgesel sunumu