Türkan Şoray Kültür Merkezi, Dünya Sanat Günü’nü kutluyor
11.04.2019
Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde Türkiye’de çağdaş sanatın iki hiperrealist temsilcisi Fatih Kahya ve Sami Gedik’in ‘Yan Yana’ isimli resim sergisini Antalyalı sanatseverlerle buluşturuyor.
Açıldığı günden bu yana Antalya’nın kültür ve sanat dünyasına farklı bir nitelik kazandıran Türkan Şoray Kültür Merkezi, 2012 yılından bu yana her 15 Nisan’da kutlanan Dünya Sanat Günü’nde Türkiye’de çağdaş sanatın iki hiperrealist temsilcisinin eserlerini Antalyalı sanatseverlerini beğenisine sunuyor. Fatih Kahya ve Sami Gedik’in ‘Yan Yana’ isimli resim sergisi, 15 Nisan Pazartesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de açılacak. Açılış öncesi Kahya ve Gedik’in katılımıyla Kültür Merkezi’nde “Dünya Sanat Günü’nde Hiperrealist Sanat” adlı söyleşi de gerçekleştirecek. Söyleşinin başlama saat ise 17.00.

İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde ve Şebnem Bahar’ın sanat koordinatörlüğünde gerçekleşen ‘Yan Yana’ adlı resim sergisi, konularını, bakışlarını sınırlamadan, gerçeği olduğu gibi yansıtarak estetik biçimler oluşturan ve izleyicilerini büyüleyen iki genç sanatçının yapıtlarından oluşuyor. Sergi, 29 Nisan’a kadar Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ücretsiz gezilebilecek.
Etiketler : resim sergisi,söyleşi,ücretsiz,dünya sanat günü