Başkan Uysal, gençlere seslendi: “Her biriniz Mustafa Kemal’siniz”
19.05.2019
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Şanışer ve Sokrat St’nin sahne aldığı Muratpaşa Gençlik Festivali’nde, gençlere “Her gün 19 Mayıs, her yer Samsun ve her biriniz bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü olmaya adaysınız. Bunu hissedin” diye seslendi.
Muratpaşa Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü kutlamalarının da gerçekleştiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlendiği Muratpaşa Gençlik Festivali’nde 2’nci gün, şef Furkan Üstündağ yönetimindeki Muratpaşa Gençlik Orkestrası ve ardından Şanışer ve Sokrat St. konseriyle sona erdi.

Muratpaşa Kent Meydanı’nda gün boyu birbirinden renkli etkinlikle devam eden devam eden festivalde Muratpaşa Gençlik Orkestrası, popüler şarkılardan klasiklere ve türkülere geniş bir repertuvarla sahne aldı. Genç müzisyenlerin sahne performansı izleyenlerce ayakta alkışlandı.

HER GÜN 19 MAYIS, HER YER SAMSUN

Festivalde akşam saatlerinde ise Başkan Uysal, meydanı dolduran gençleri selamladı. Başkan Uysal, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının üzerinden 100 yıl geçtiğine vurgu yaparak, “Hepimize 100’üncü yılında ışık saçmaya, yol göstermeye devam ediyor” dedi.  Bugün eğitim sistemi ihtiyaçları karşılamadığını, sosyal ve ekonomik politikaları belirleyenlerin gençlere aydınlık ve pozitif bir gelecek sunmaktan uzak olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bugün hepimiz 19 Mayıs 1919 koşullarından daha kötü koşullarda yaşamıyoruz. 19 Mayıs’ta Samsun’a atılan adım, uygarlığa doğru atılan bir adımdı. Bizleri, sizleri, hepimizi yetiştiren bir adımdı. Önce ülkemizi kurtarıp sonra aydınlık, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temelini atan bir adımdı. Her gün 19 Mayıs, her yer Samsun ve her biriniz bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü olmaya adaysınız. Bunu hissedin.”

PAŞANIN MELEKLERİNE KUPA TÖRENİ

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından bu sezon Kadınlar Hentbol Türkiye Kupası’nı Antalya’ya getiren Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı için tören yapıldı. Sporcular alkışlar arasında sahneye çıkarken Başkan Uysal’la birlikte kulüp yöneticileri bu yıl 2 yabancı oyuncuya ve 23.1 yaş ortalamasına sahip kadroyla Avrupa, lig ve Türkiye Kupası olmak üzere üç kulvarda mücadele eden oyuncularını tek tek kutladı.

SAHNEDE ŞANIŞER VE SOKRAT ST

Törenin ardından festival, rap ve hiphop müzikte kendine has bir tarz yaratan Şanışer ve Sokrat St konseriyle devam eden. İkili, parçalarını Muratpaşa Kent Meydanı’nı dolduran gençlerle birlikte söylerken Başkan Uysal da rapin genç temsilcilerine çiçek vererek teşekkür etti.
Etiketler : gençlik festivali,paşanın melekleri,kupa töreni,konser,şanışer,sokrat