Gitar Festivali muhteşem başladı
16.11.2018
Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği’nce bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, festivalin genel sanat yönetmeni Ahmet Kanneci ve Ayşegül Koca konseriyle başladı.
Muratpaşa Belediyesi’nin ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği’yle birlikte düzenlendiği Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin 7’nci yılı muhteşem bir açılış konserleriyle sanatseverlere “Merhaba” dedi. Ahmet Kanneci ve Ayşegül Koca’nın sahne aldığı festivalin açılış konseri için Muratpaşa Belediyesi’nin 26 Ekim’de hizmete açtığı Türkan Şoray Kültür Merkezi, saatler öncesinden doldu.

‘ISRAR EDİYOR, MÜCADELE VERİYORUZ’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konser öncesi yaptığı konuşmada, dünyada sanat, hümanizma ve şair Gülten Akın’ın ifadeleriyle ‘ince şeyler’ gerilerken Muratpaşa’da bu kavramlar üzerinde ısrar ettiklerini söyledi. “Kaba bir hayat yaşamak istemiyoruz. Hayatın her alanında var olmak istiyoruz. Yaptığımız her şeyi estetize etmek, derinlik, sevgi ve saygı katmak istiyoruz” diyen Başkan Uysal, bunun için mücadele verdiklerini belirtti.  Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin gerçekleştiği Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin kısa bir süre önce hizmete girdiğini ve her hafta 2 ya da 3 gösteriye ev sahipliği yapabilen bir standarda geleceğini söyledi. Başkan Uysal, bu gösterilerin müzikten tiyatroya, sinema salonlarından gösterim şansı bulamayan bağımsız filmlere bir çeşitliğe sahip olacağının altını çizdi.

‘ELLERİMİZ BİRLEŞİYOR’

ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek ise sanat kavramının ciddi ciddi gerilediği bir dönemin yaşandığını söyledi.  Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin böylesi bir dönemde insanlarının el ele vermeyi başardığı bir etkinlik olduğunu belirten Şimşek, “Biz bu ülkede hala iyilerin olduğuna, hala ellerin birleşebileceğine ve bu birleşen ellerle her dalda ciddi yol alabileceğimizi düşünüyoruz. Sanat en büyük anahtar burada” diye konuştu.

MURATPAŞA’DAN TÜM ANTALYA’YA

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci ise Muratpaşa seyircisiyle buluşmanın kendisinin her daim mutlu hissettirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“En az 50 ülkede bulundum. Bir belediye başkanının ne olduğunu çok iyi öğrendim. Belediye başkanı iyi olunca böyle güzel eserler kazanıyor. İnsanlarda bundan yararlanıyorlar. Neden sadece Muratpaşa’da olsun. Belki bütün Antalya, daha sonra bütün Türkiye olabilir. Ümit ediyoruz ve diliyoruz ki Sayın Başkanımız, tüm Antalya’da bu örnek davranışlarını daha geniş kitlelere yayacaktır.”

Festivalin açılış konserinde ise aynı zamanda festivalin genel sanat yönetmenliğini üstlenen Ahmet Kanneci ve genç yaşında uluslararası alanda elde ettiği başarılarla adını duyuran Ayşegül Koca sahne aldı. Sanatseverlerin büyük bir hayranlıkla dinlediği konser, bitiminde uzun süre ayakta alkışlandı.
Etiketler : gitar festivali,odtü,konser,açılış