Üreten Eller Pazarı’nda yeni yıl heyecanı
30.12.2020
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin kadınların el emeği ürünlerini Antalyalılarla buluşturduğu Üreten Eller Pazarı, yeni yıl temasıyla açıldı. 2 boyunca açık olacak pazarda çantalardan takılara, kapı süslerinden sepetlere ve yılbaşı sofrasını için lezzetli yiyeceklere birçok şey yer alıyor.
Kadınların evlerinde, bir araya gelerek kurdukları kooperatiflerde ürettiği çantalar, takılar, kapı süsleri, sepetler, birbirinden lezzetli pastalar, börekler ve kurabiyelerin doğrudan Antalyalılarla buluştuğu Üreten Eller Pazarı, yeni yıl temasıyla açıldı. Her cuma Şirinyalı Mahallesi kapalı pazar yerinde kurulan pazar, yeni yıl dolayısıyla bugün ve yarın 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.
    
Üreten Eller Pazarı’nda kadınlara ait yaklaşık 130 stant bulunuyor. Pazarda boncuklardan yaptığı bileklikleriyle rengarenk bir standı bulunan Pınar Erzincan, Muratpaşa Belediyesi’ne böyle bir imkanı sağladığı için teşekkür etti. Erzincan, “Ürettiklerimizi burada sergilemekten çok mutluyuz. Ev hanımlarının neler yapabileceğini göstermekten dolayı çok mutluyuz” derken yeni yıldan her şeyden önce sağlık ve huzur beklediğini söyledi. 

Yaklaşık 8 yıl önce İstanbul’dan gelerek Muratpaşa yerleşen Dilek ince ise, standında sadece yeni yıl temalı hediyeliklerin bulunduğunu söyledi. Herkesi Üreten Eller Pazarı’na davet eden İnce, “Yılbaşı dolayısıyla iki gün ve yeni yıldan sonra her Cuma Şirinyalı Mahallesi kapalı pazar yerindeyiz” dedi.  İnce, 2021’in her şeyin normale döndüğü bir yıl olması dileğinde bulunmayı da ihmal etmedi.

Üreten Eller Pazarı’nda, başkanlığını Keziban Kaya’nın yaptığı Antalya Kadın Girişimi Kooperatifi’nin de bir standı bulunuyor. Pazar öncesi yoğun bir tempoda çalışan kooperatif üyesi kadınlar, bu yıl pandemi nedeniyle evlerde kutlanacak yeni yılda, kurulacak sofralar için birbirinden lezzetli yiyecekler hazırladı. Zeytinler, kesme erişteler, salata sosları, nar ekşileri ve kurtulmuş meyveler kooperatifin standında yer alıyor.  
Etiketler : yeni yıl,üreten eller pazarı,kooperatif,kapı süsleri,yiyecekler