GESAM Sergi
19.01.2018
Kısa adı GESAM olan Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, otuzuncu hizmet yılını geride bıraktı.

Ülkemizde güzel sanatlar alanında 1986 yılında kurulmuş ilk meslek birliği olarak bilinen GESAM, Türkiye’nin 55 ilinde temsilcilikleriyle faaliyet yapmaktadır. Türk sanatı ve kültürünün gelişmesini amaç edinmiş birlik, üyelerinin telif haklarının korunması yönünde çalışmalar yapmaktadır. Üyelerinin eserlerini çeşitli sergiler organize ederek sanatseverlerin ilgisini çekmeye devam eden birlik, 20 Ocak 2018 Cumartesi günü Antalya Aydın Kanza parkında Antalyalı üyelerinin eserlerinden oluşan sergi açılışını yaptı.

25 Ocak tarihine kadar açık olan sergide Sabiha Nevin İslamNagehan Özdemir gibi Antalya’nın tanınmış resim sanatçılarının da yer aldığı serginin açılışında, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit UysalMuharip Gaziler Derneği Antalya Şb. Başkanı Abidin SezerTürk Hava Kurumu Antalya Şb. Başkanı Süleyman GirginAKSAN Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Riza Ünlü, GESAM üyeleri ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Telif Hakkı Sanatçının göz nuru

Genel merkez adına açılış konuşmasını yapan Nezih DemirtepeGESAM başkanı Prof. Dr. Osman Altıntaş’ın içinde “Telif hakları sanatçının göz nurudur, anasının sütü gibi hakkıdır, korunmalıdır” cümlesi olan mesajını iletti. Antalya GESAM Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mehmet Riza Ünlü’nün teşekkür konuşması sonrasında kürsüye davet edilen Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, sanatın önemine değinen konuşmasının ardından, sergiye ve sanatçılara katkıda bulunanlara teşekkür belgelerini verdi.

Davetlilerin ve sergiyi gezen sanatseverlerin sohbetleriyle devam eden kokteyl, geç saatlere kadar sürdü.

Etiketler : gesam,sergi