17.Plastik Sanatlar Sergimiz Açıldı
19.02.2018
Sendikamızın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında; düzenlediğimiz 17. Plastik Sanatlar Sergimiz 19 Şubat 2018 tarihinde Aydın Kanza Parkı Kültür Salonu'nda açıldı.
Açılış konuşmasını şube başkanımız Kadir ÖZTÜRK okudu. Konuşmasına  "sanatın içine tükürenler, sanatı da sanatçıyı da ortadan kaldırmaya çalışıyor. Artık yazarlar özgürce yazamıyor, heykeltıraş özgürce heykel yapamıyor, ressam özgürce çizemiyor, oyunlar özgürce oynanamıyor, OHAL baskısından güç alarak darbe ile savaş adı altında büyük bir kültür kıyımı yaşanıyor. Kendilerinin kültür ve sanatta egemen olamamalarından şikâyet edenler kültür sanat dünyasını saldırarak egemenlik kurmaya çalışıyorlar. Kendi kültürel iktidarını kuramayanlar sanatı tehlike olarak görüyor. Barış için imza atan ve açıklamalarda bulunan sanatçı ve aydınlar başta AKP Genel Başkanı tarafından hedefe konuldu. 15 yıldır ötekileştirme, baskı, tek tipleştirme, korkutmayla hayatını devam ettiren, gerici dinci anlayış, sanatı ortadan kaldırmak, sanatçıyı korkutmak için uğraşıyor.

Devlet, sanatın üzerinden elini çekmeli. İhraç edilen sanatçılar ve sanat emekçileri görevlerine iade edilmeli. diyerek sözlerini bitirirken, sergiye katılan tüm sanatçı üyelerimize açılışa katılan konuk ve üyelere  teşekkür etti.
 
Bu yılki sergimiz 16 sanatçı arkadaşımızın eserleriyle açıldı.Eserleriyle etkinliğimizin hayat bulmasını sağlayan sanatçılarımız,  Abbas Atmaca, ,Barbaros Aksu, Bülent Tüfekçi, Derya Yılmaz, Elmas Çalışkan, Fahrettin Kaya, İhsak Kalaç, Kurtuluş Türkoğlu, Mustafa Özdemir, Müjğan Güzel, Raşit Araz, Soner Kolbüken, Sevda Kesim,Sinan Kubilay,Şafak Sav ve Tekin Fırat'a  teşekkür ederiz. Bu yıl sergimize iki eseriyle katkı sunan küçük sanatçımız Benan Aydın’a ayrıca teşekkür ve sevgilerimizi iletiyoruz. Sergimiz 19-24 Şubat tarihleri arasında gezilebilir.
Etiketler : plastik sanatlar,sergi