3.Edebiyat Günleri Sergisi
27.04.2018
Kentimizin ve ülkemizin edebiyat, sanat ve kültür ortamına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Antalya Edebiyat Günleri”nin üçüncüsü belediyemiz tarafından 26-29 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
3. Antalya Edebiyat Günleri programı çerçevesinde etkinliğimize katılacak edebiyatçılarımız ve sanatçılarımız kentimizin konuğu olacak, söyleşileriyle, edebiyat atölyeleriyle, panelleriyle, öykü ve şiir saatleriyle bizleri zenginleştirecek, varlıklarıyla kentimizin kültürel ve sanatsal ortamına katkıda bulunacaklar.

Bu yıl Antalya Edebiyat Günleri’nin Onur Ödülleri romanda İnci Aral, şiirde Ahmet Telli, öyküde Adnan Özyalçıner’e sunulacak olup, en iyi öykü kitabı ödülü Zeynep Uzunbay’a, en iyi ilk öykü kitabı ödülü ise Oğuzhan Yeşiltuna’ya değer görülmüştür. Ödüller sahiplerine 27 Nisan saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak Açılış ve Ödül Töreni’nde takdim edilecek. 28 Nisan saat 20.00’de yine Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak “Müzikli Öyküler Şiirler” etkinliğinde ise edebiyatçılarımızın öyküleri ve şiirleri müzik, dans ve canlandırma eşliğinde sahnelenecektir.

Etkinliğe katılacak edebiyatçılarımız arasında Adnan Özyalçıner, Ahmet Telli, İnci Aral, Hüseyin Ferhad, Salih Bolat, Yaşar Miraç, Özcan Karabulut, Ayşegül Tözeren, İbrahim Karaoğlu, geçen yıl en iyi öykü kitabı ödülünün sahibi olan Belma Fırat, Halil Genç, Abdülkadir Paksoy, Ahmet Yıldız ve Taylan Kara yer alırken; ressam Orhan Zafer de “Don Kişot’un İzleri Resim Sergisi”yle konuk olacak.

“Edebiyatı Şehre, Şehri Edebiyata Katmak” için gerçekleştirdiğimiz 3. Antalya Edebiyat Günleri’nde siz değerli edebiyatsever dostlarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

3. Antalya Edebiyat Günleri’nin Onur Ödülleri sahiplerini buldu.

Romanda İnci Aral, şiirde Ahmet Telli, öyküde Adnan Özyalçıner, en iyi öykü kitabı dalında Zeynep Uzunbay, en iyi ilk öykü kitabı dalında ise Oğuzhan Yeşiltuna’ya ödüllerini takdim ettik. Törenin ardından İlke Türkdoğan ve Dolunay Obrukla eşsiz bir müzik ziyafeti yaşadık. Geceye katılım gösteren komşularıma, yazarlara, şairlere, edebiyata gönül veren herkese teşekkür ederim.
Etiketler : edebiyat günleri,sergi