Kafdağı’nın Ardında sergisi açıldı
05.02.2020
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ressam Fevzi Karakoç’un “Kafdağı’nın Ardında” isimli kişisel sergisinin açılışında bir kentin sanat etkinlerinin hastane, havaalanı gibi o kentin standart özelliklerinden olduğunu söyledi.
Murathan Murgan’ın  “Onun eserlerinin hem bir başlarına tarihleri var hem de topluca okunmalarından bir tarih ortaya çıkıyor. Bulunmuş tabletler gibiler” sözleriyle anlattığı ressam Fevzi Karakoç’un kişisel sergisi Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı. Sanat eleştirmeni ve yazar İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde düzenlenen serginin açılışına Başkan Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi Karakoç, düzenlenen söyleşiyle Antalyalı sanatseverlerle bir araya geldi.

29 Şubat’a kadar ücretsiz gezilebilecek serginin açılışında ise Başkan Uysal, Karakoç’u Kafdağı’nın Ardında sergisiyle Antalya’da, Muratpaşa’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Karakoç’un atlar üzerine çalışmalarını son derece etkili olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Atlar beni de hep düşünceye sevk eder. Biliyorsunuz; motorun icadına otomobillerin, gemilerin diğer araçlarını fonksiyonel hale gelmesine kadar insanlık binlerce yıl atlarla ulaşım sağladı. Aradan 100 yıl geçmesine rağmen atlar, otomobillerden ve diğer araçlardan daha sahici geliyor. Bir atı gördüğümde insanlığın bütün tarihini gözümün önünden geçiriyorum.”

Konuşmasının devamında Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde sergiler, tiyatro oyunları, konserler ve yeni başlayan atölye çalışmalarıyla yeni yılın yüksek bir ortalamayla başladığına dikkat çeken Başkan Uysal,  “Sanat etkinlikleri ortalaması bir kentin hastanesi, havaalanı gibidir. Bir kentin standart vasıflarından bir tanesidir” dedi. Karakoç da, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin gerek mimari gerekse sunduğu içerikler anlamında son derece güzel bir merkez olduğunu belirterek yerel yönetimlerin bu tip süreçlere dahil olmasının sanatın demokratikleşmesi anlamında da çok önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmalarını ardından açılan sergiyi Başkan Uysal, ressam Karakoç’la birlikte gezdi.
Etiketler : sergi,ressam,fevzi karakoç,kafdağının ardında