Gitar Festivali başlıyor
18.11.2020
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, yarın, saat 20.00’de Kamil Erdem konseriyle başlıyor. 3 gün devam edecek festivalde Ricardo Moyano’nın sahne alacağı kapanış konseri, açıklanan sokağa çıkma kısıtlamaları dolayısıyla saat 17.00’de başlayacak.
Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından klasik gitarın efsanesi Andres Segovia onur madalyası sahibi Ahmet Kanneci’nin genel sanat yönetmenliğinde düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali 9’uncu yılında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

AÇILIŞTA KAMİL ERDEM

Antalya’nın klasikleri arasına giren festivalin yarın düzenlenecek açılış gecesinde Asiaminor’le gerek yurtiçi gerekse yurt dışında adını duyuran Kamil Erdem sahne alacak. Konser, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

GİTAR, TÜRKÜLER ve TANGO

Festivalin 2'nci günü, ‘Gitar, Türkülerimiz ve Tango’ başlıklı çalışmayla Andres Segovia Gitar Yarışması’nda birincilik ödülü alan Özcan Dal, Artes Tango Quartet’in gitarist ve akordeoncusu Alper Es, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan ‘şeref öğrencisi’ olarak mezun olan Orçun Terzioğlu ve Uludağ Üniversitesi’nde müzik çalışmalarını sürdüren Semih Sarıhan sahnede olacak. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Cuma gecesi düzenlenecek konser, yine saat 20.00’de başlayacak.

KAPANIŞ KONSERİ 17.00’DE

Festivalin kapanışında ise Arjantinli müzisyen Ricardo Moyano sahne alacak. Madrid Kraliyet Konservatuarı’nı ‘Büyük Onur Ödülü’ ile tamamlayan Fransa, Portekiz ve İspanya’da düzenlenen birçok yarışmada ödüller kazanan ve 2018’den bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışan Moyano’nun Cumartesi, saat 20.00’de başlayacak konseri, açıklanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle saat 17.00’ye çekildi.

SANATIN GÜCÜ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sanatın ve estetiğin, toplumu belli duyarlılıklar içinde kardeşleştirme ve birbirine yakınlaştırmada olağanüstü bir güce sahip olduğunu söyledi. Bu ortamın korunması daha ileri taşınmasının aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlanma önderlerinin mirası olduğunu dile getiren Başkan Uysal, Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin Muratpaşa Belediyesi’nin bu anlamda sergilediği kararlılığın ifadesi olduğunu söyledi. 19-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek festivale katkı sağlayan sanatçılara teşekkürlerini ifade eden Başkan Uysal, covid-19 pandemisi dolayısıyla kapasitesi yarı yarıya düşürülen Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, ücretsiz olarak gerçekleştirilen festivali takip etmek isteyen sanatseverlerin Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden kayıt yaptırması gerektiğini hatırlattı.
Etiketler : gitar festivali,açılış,kamil erdem,konser